Respect, veiligheid
en vertrouwen

referenties

Instructie

Al jaren ben ik geïnteresseerd in de bewegingsleer van paarden. Hoe zorg ik ervoor dat mijn paard lekker in zijn vel zit en welk management hoort daarbij? Voor mijn gevoel die puzzelstukjes al aardig helder, maar om ‘m compleet te maken op zoek naar een daarbij passende instructeur. Eentje die kijkt naar ontwikkeling van het paard op langere termijn. Begin 2019 ben ik met paard Zidane (M1 dressuur) bij Riana gaan lessen. In eerste instantie met Werken aan de Hand, later ook onder het zadel, en tegenwoordig vaak een combi van deze twee. Door de respectvolle, toegewijde en doelgerichte manier van lesgeven heeft zij er voor gezorgd dat ik consequenter ben gaan rijden en dat mijn gevoel voor op de juiste manier dressuur rijden en het goedgaande paard verder ontwikkeld is. Veelzijdig, betrouwbaar en nuchter, ze weet mij als ruiter te enthousiasmeren en te motiveren. Ik ben voorlopig nog niet uitgeleerd!
Annet van Beek

Instructie

Ik stuitte met mijn merrie tegen wat problemen aan en Riana had gelijk door dat er lichamelijk iets aan de hand was. Dat bleek helaas ook. Nadat zij mij doorverwezen had en ik daarna bijna 5 maanden heb moeten revalideren. Heeft zij ons super begeleid tijdens het hele revalidatie traject met Heel veel kennis en kunde en ontzettend betrokken. Heel veel van van geleerd en als heel fijn ervaren, ook als mens!
Donna

Instructie & Behandeling

Ik ben in contact gekomen met Riana nadat ik opzoek was naar een instructeur voor het werken aan de hand. Tijdens de eerste les nam Riana uitgebreid de tijd om mij te laten zien hoe het lijf van mijn paard in elkaar zit en welke onderdelen van haar lichaam we aan kunnen werken om haar in nog betere conditie te krijgen, met een soepel en los paard als uitgangspunt. Dit vind ik heel prettig, omdat het werken met een paard een proces is waarbij kennis over het lichaam van je paard heel belangrijk is. Hierdoor begrijp ik als eigenaar beter waarom ik soms bepaalde uitdagingen of eventueel zelfs blessures ben tegengekomen. Als aanvulling op de les is ons paard direct behandeld door Riana. Waar ik heel erg over te spreken ben is dat het een combinatie van ontspanning tijdens de zachte techniek van de (voor mij op dat moment nieuwe) cranio sacraal therapie en meer aanspanning in het lijf tijdens de massage is. Het was aan mijn paard te merken dat de massage best intensief voor haar was, maar de afwisseling met de ontspanning maakte het voor haar een hele andere ervaring dan behandelingen waar vooral aanspanning de overhand had. De combinatie van technieken maakt het voor mij dan ook echt een compleet plaatje waarbij wordt gekeken naar wat het paard op bepaalde plekken in zijn lichaam, op dat moment nodig heeft. Het was aan mijn paard duidelijk te merken dat de behandeling een positief effect had. Ze gaf tijdens de behandeling verschillende signalen waarbij ze duidelijk liet merken dat de behandeling verlichting heeft gegeven (en dat het echt nodig was  ). De houding van haar lichaam veranderde en in de dagen daarna zag ik ook in haar beweging verschillende tekenen dat ze soepeler bewoog. Riana nam (enorm) uitgebreid de tijd voor de behandeling en om al mijn vragen te beantwoorden. Voor mij en mijn paard is dit voortaan een belangrijk onderdeel van het basismanagement om te zorgen dat ze een happy athlete is én blijft!
Pascaline

Instructie

Door de lessen van Riana ben ik mij bewuster geworden van de mogelijkheden van mijn paard, door de kennis die zij heeft op het gebied van biomechanica en de mentale aspecten van het paard zijn de lessen op maat en afgestemd op de combinatie. Riana geeft met rust en wederzijds respect fijne en leerzame lessen
Tamara

Instructie

Na een les van Riana stap ik altijd met een diepe zucht af; moe maar voldaan. Ik heb nog geen les meegemaakt waarin ik niet iets nieuws heb geleerd of weer meer de puntjes op de ‘i’ heb gekregen. Riana ziet heel snel waar de schoen wringt en pakt het probleem aan vanuit de ontspanning. Haar lessen zijn interessant, veelzijdig en uitdagend. Zowel voor paard als ruiter. Dankzij haar lessen zijn mijn paard en ik steeds meer een team geworden.
Anika

behandeling

Sinds een poosje ken ik Riana nu. Ik heb in 2018 contact met haar gezocht omdat mijn paard kissing spines heeft. Ik kwam erachter dat de Jack Meagher methode een fijne behandel methode is om paarden met kissing spines wat verlichting te bieden. Een afspraak was zo gemaakt. Ik heb Riana leren kennen als een rustige en eerlijke vrouw, die het beste met je paard voor heeft. Ook heeft zij mijn paard met cranio sacrale therapie behandeld. De verschillen van voor en na zo'n behandeling zijn direct goed te merken. Tijdens de behandeling ontdoet een paard zich van stress en spanningen, en dat heeft voor mijn paard een goede uitwerking gehad. Ik kan haar iedereen aanraden. Je zal versteld staan wat voor effect het kan hebben.
Lianne

Instructie

Sinds mei 2018 heb ik les van Riana, inmiddels alweer een goede twee jaar en in de tijd heb ik met drie verschillende paarden van Riana les gehad. Drie heel verschillende type paarden (zowel karakter als bouw) van heel verschillende niveaus (van L, naar Z en opnieuw zadelmak maken), bij alle drie heeft ze ontzettend goed kunnen helpen. Dat doet ze met haar kennis, op het gebied van het paardenlichaam, het inschatten van paardenkarakter, maar ook zeker door haar mensenkennis. Ze is heel goed in staat om een de ruiter in te schatten en de ruiter te leren hoe het paard te helpen. Ze kan hierin haast perfect aanvoelen wanneer de ruiter een keer te pushen, te wachten of juist een keer extra vertrouwen te geven. Riana neemt de tijd, laat zowel paard als ruiter in zijn waarde en kijkt echt per combinatie wat er verbeterd kan worden en hoe dat gedaan moet worden.* Kortom, ik hoop nog lang veel van Riana te mogen leren, want ze maakt me niet alleen een betere amazone, maar ook als persoon, danwel via paardenmetaforen, heeft ze me geholpen een beter mens te worden. (* Dit is in mijn geval dus gelukt met heel verschillende paarden, bij een van mijn paarden heb ik moeten leren en inzien dat hij alles kan, als de basis er maar is en hij ook voelt dat die er is, dat hij het kan. Bij mijn andere paard was het zadelmak maken na 6 maanden in training nog niet gelukt, onder het zadel was ze gevaarlijk en was ze weer naar huis gekomen. Klinisch onderzoek wees uit dat ze een ontsteking in de haar hals had, waardoor ze het gedrag vertoonde dat ze vertoonde. Toen de ontsteking eenmaal weg was, leek de deur open te staan om weer verder te gaan, echter had ze ontzettend veel moeite met het vertrouwen van mensen gekregen en ook mijn zelfvertrouwen was ver gedaald, omdat ze zeer gevaarlijk gedrag had vertoond terwijl ik erop zat. Opnieuw ergens in training zetten, werd ons door de dierenarts ten zeerste afgeraden. Riana heeft mij toen de handvatten en het vertrouwen in mijzelf gegeven om onder haar begeleiding met mijn merrie aan de slag te gaan. Met veel geduld en aanmoediging, maar zonder te pushen, wordt het steeds makkelijker om met haar te werken en heeft ze het plezier in werken met mensen ook weer terug gevonden.)
Amber

Instructie

Met name jouw persoonlijkheid gelijk al vanaf het eerste moment dat ik jou ontmoette spreekt mij aan. Ik vind jou open, eerlijk, toegankelijk en zeker ook gezellig! Het nemen van dit soort lessen is uiteraard in de basis bedoeld om mijn paard lichamelijk te verbeteren maar voor mij persoonlijk is het vooral heel belangrijk om plezier te hebben en dat heb ik tijdens jouw lessen! Je legt zeker goed (en vooral geduldig!!!!) uit en ik vind het zeer belangrijk en prettig dat je daarbij rekening houdt met het welbevinden van mijn paard! Ook je opbouw naar uitbreiding van oefeningen is wat mij betreft zeer goed. Het gaat met beleid, maar gelukkig niet te langzaam! Daarmee wil ik zeggen dat je dingen niet te lang laat duren en waar mogelijk ook een volgende stap dúrft te nemen! Zeer prettig! Je praat duidelijke taal en bent zeer goed in staat je aan te passen aan ons niveau 😇!
Kim